Skip to main content

Lidmaatschap

FRoS vraagt geen contributie aan onze leden. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor onze “lief en leed”-pot, waaruit geput wordt voor een kleine attentie in geval van bijvoorbeeld ziekte, of langdurige blessure, maar ook bij feestelijke gebeurtenissen.

DIRECT AANMELDEN

KNAU

Een bestaande WA-verzekering dekt niet altijd deze risico’s. Door aan te sluiten bij de KNAU (Atletiekunie) val je automatisch onder de door hen afgesloten ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering, een verzekering ontwikkeld voor sporters.

De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 20,- (2024) per persoon per jaar. Uiteraard is iedereen vrij om hieraan deel te nemen of hier van af te zien.

Voordelen deelnemende leden bij aansluiting Atletiekunie

 1. Ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering, Evenementenverzekering:
  Alle leden uit de loopgroep (inclusief trainers en geregistreerde vrijwilligers) vallen onder de Ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van de Atletiekunie.
  Verzekering van alle door FRoS geïnitieerde evenementen en activiteiten.  
 2. Atletiekunie Ledenpas voor deelnemende FRoS’ers:
  Als lid van een bij de Atletiekunie aangesloten loopgroep word je automatisch aangemeld bij de Atletiekunie en ontvang je de digitale ledenpas. Voordelen zijn: recht op de ledenprijs voor het volgen van opleidingen, recht op de ledenprijs voor congressen en/of themadagen, korting op tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen, 10% korting bij veel hardloopspeciaalzaken en voor alle leden van loopgroepen zijn er collectieve verzekeringen afgesloten.
 3. Aangesloten loopgroep: 
  De leden van een bij de Atletiekunie aangesloten loopgroep profiteren van de voordelen die de organisatie van de loopgroep heeft, zoals: door de Atletiekunie opgeleide trainers, korting op opleidingen en bijscholingen, ondersteuning (o.a. op het gebied van beleidsplannen, accommodatiezaken, vrijwilligersbeleid, etc.), regionaal loopsport overleg, online administratiemodule, etc.
 4. Nieuwsbrief: 
  Leden van een loopgroep kunnen de nieuwsbrief van hardlopen.nl ontvangen met interessante loopsport gerelateerde artikelen.
 5. Deelname loopevenementen:
  Bij veel loopevenementen ontvangen leden van loopgroepen korting op het inschrijfgeld. Bij voorinschrijving kunnen de kortingen oplopen tot 15%. Bij deelname aan loopevenementen kunnen leden zich inschrijven met de naam van de loopgroep.
 6. Een aantal voordelen voor loopgroep FRoS dús voor ons allemaal:
  Vermelding FRoS op digitale lopersplatform, dus we zijn eenvoudig digitaal te vinden.
  Ontvangst ´Lopende Zaken´ nieuwsbrief van de KNAU om up-to-date te blijven van alle ontwikkelingen in de loopsport.
  We krijgen de beschikking over een ledenadministratiemodule.
  Mogelijkheid om samen met de Atletiekunie `Start to Run´ locaties te openen.
  Deelname aan regionaal overleg KNAU voor kennisuitwisseling.

Lief en leed pot

FRoS heeft ook een Lief & Leed pot waarvoor wij op vrijwillige basis een bijdrage vragen.  Dit geld wordt uitsluitend gebruikt om kosten te dekken van een FRoS attentie in geval van lief of leed.

DIRECT AANMELDEN

“Met veel plezier starten
met hardlopen”

Meld je vandaag nog aan en begin ook!